Flamingo’s helpt De Kennemers in het zadel

Gepubliceerd in het Noordhollands Dagblad, editie Alkmaar op 15 oktober 2007

Alkmaar-,,Te veel van mijn spelers dachten dat ze Braziliaans waren.” Trainer Ruud van der Zijde van Flamingo’s was na de 1-5 nederlaag niet te spreken over de instelling van zijn spelers.

Van der Zijde doelde op de hakjes en andere hoogstandjes die een aantal van zijn spelers lieten zien op momenten dat het niet moest. ,,Op sommige momenten moeten we gewoon simpel spelen. Op deze manier leden we te vaak onnodig balverlies en hielpen wij onze tegenstander in het zadel.”

Het grootste probleem van Flamingo’s was het creëren van kansen. Het lukte de thuisploeg maar niet om de spitsen in stelling te brengen. De Kennemers daarentegen wist met verzorgd positiespel wel regelmatig gevaar te stichten. Toch wist de thuisclub na veertien minuten op voorsprong te komen. Niet verrassend gebeurde dat na een persoonlijke fout van de opponent. Verdediger Berry Jansen van De Kennemers gleed weg waardoor Angel Sevillano in kansrijke positie kwam. In twee instanties schoof hij de bal voorbij keeper Menno Bos.

Flamingo’s leunde vervolgens naar achteren en kreeg wat later de rekening gepresenteerd voor het afwachtende spel. Een prachtige pass van Simon Hommes werd door Ron van der Pels op waarde geschat. Vlak voor rust kreeg Flamingo’s twee tegenvallers te verwerken. Zowel middenvelder Sevilliano als spits Maurice Gijzen verlieten met een blessure het veld.

In de tweede helft kwam Flamingo’s goed uit de startblokken. ingmar Zwagerman was dichtbij een doelpunt maar zijn schot trof de lat. Niet veel later lag de bal aan de andere kant in het net. Op kinderlijk eenvoudige wijze sneed De Kennemers door de defensie van Flamingo’s  heen. Middenvelder Peter Dietz sprintte de diepte in en bedankte voor de geboden ruimte middels een treffer. Flamingo’s was zichtbaar aangeslagen en kwam deze klap niet meer te boven. De mentale weerbaarheid liet te wensen over, dit tot ergernis van Van der Zijde. ,,Na die treffer lieten te veel van mijn spelers de koppies hangen. Dat is ook één van de oorzaken geweest voor deze ruime nederlaag.”

De 1-3 van Dietz was fraai maar mocht de defensie van Flamingo’s zich opnieuw aanrekenen. Dietz ontfutselde Marcel Carli de bal en zag keeper Peter Hoekstra te ver voor zijn doel staan. Van ongeveer 35 meter schoot hij vervolgens de bal over de verbouwereerde Hoekstra heen. Flamingo’s moest op jacht naar treffers maar wist zich geen raad met de fysiek sterke achterhoede van de ploeg uit Berverwijk. De Kennemers wisten via twee counters zelfs nog verder weg te lopen. Mark Moerman en invaller Machmoet Naroesie bepaalden de eindstand op een geflatteerde, maar verdiende 1-5.

Plaats een reactie